Wat is Yogisch

Yoga Uden

In Brahmacharya wordt dit geclassificeerd als “normaal” of als natuurlijk en gezond, eerder dan als goddelijk (SVrit?).

Dus wat is natuurlijk?

Volgens de oude Hindoe geschriften, wordt het goddelijke, in zijn essentie, “niet beïnvloed door de manier waarop wij ons gedragen, maar we kunnen het niet negeren. Daarom kan het vergeten of zich afkeren van het goddelijke alleen maar leiden tot ellende, onwetendheid en pijn, in plaats van geluk. Het heeft echter geen zin te besluiten dat een praktijk geen waarde heeft, want een werkelijk, fysiek begrip van de waarde zal binnen de praktijk komen, zodra je toegang hebt tot je aspecten van je eigen zijn.

Yogische betekenis

Nu je weet wat een Yogabeoefening is, heeft het iets te maken met de woorden die veel mensen vaak over het hoofd zien als ze het over Yoga hebben? Absoluut; het is belangrijk om te begrijpen dat de woorden “Yoga” en “yoga” veel betekenis en symboliek met zich meedragen. Wanneer je je bezighoudt met een praktijk die veel lijkt op de Yoga die je op het punt staat uit te voeren, en je staat in de nabijheid van bepaalde “principes” of “woorden” zoals, “Kundalini,” “Maria,” “Moeder,” “Waarheid,” en “Nu” of “nu,” die ik hierboven heb opgesomd, dan doe je dat op een gedisciplineerde manier en op een manier die verbonden is met de huidige financiële en politieke trends, zorgen over het milieu, en de alomtegenwoordige, steeds meer gedegenereerde cultuur, waarin we allemaal leven. U staat in direct contact met het Goddelijke.

Als u bijvoorbeeld naar de Bhagavad Gita kijkt, dan worden daarin een aantal van deze principes zeer beknopt uiteengezet. De Gita verklaart het opperste gebrek aan het goddelijke van de heidense Hindoes (zoals uw cultuur, ook hier, nu) – een verwerping van de aanwezigheid van het goddelijke in de wereld van materie/energie. De boodschap van de Gita verschuift naar een ander moment, naar tekst onderaan waar het individu een vers kan kiezen, vers 7 om precies te zijn, waar hij zich op wil concentreren, of het als laatste optie kan houden. Ik vind het altijd nuttig om eerst te zoeken naar epigrammen (pre-amputatie) van de bepalende verzen in de verschillende Gita-secties (deze komt op regel 77), om te zien waar de boodschap in het begin zelfcontradictoir is, en dan de Gita te lezen met de religieuze ‘roeping’ die de persoon eraan geeft. En hoeveel mensen in onze huidige cultuur raken aan een van deze door een soort van zelfopgelegd “blind geloof”?

Dat is waar de Veda over gaat, het bereiken van persoonlijke hindernissen, en sacramentele stappen die je kunt nemen om tot de verlating van jezelf te komen, en de verlating van de hele collectieve entiteit, en een ware strijder te worden op het spirituele slagveld. Yogi’s zijn strijders op het spirituele slagveld – strijders, zoals ik al zei, van het Goddelijke en de mensheid, wat (voor degenen onder u die zich een beetje overweldigd voelen) ik hier zal uitleggen. Sommige Yogi’s gebruiken directe fysieke houdingen (rozenkrans, Pranayama, verschillende houdingen/poses, yogische dans, open-stance oefeningen en meditatie), sommige niet.

De reden dat Gokul Shastra, als een vorm van Mentale-Kundalini Controle, niet wijdverbreid wordt beoefend is wellicht dat de boodschap ervan in tegenspraak is met wat maar al te vaak als de waarheid wordt aangenomen, over deze onderwerpen:

“Mahakala: Noch het God-Centrum (God Dev) noch de Yogi kan de willekeurige acties van de geest verklaren,…Er is eeuwig, onverwoestbaar, +en oneindig Yogisch potentieel in de geest. Gokul Leraar : Hij/zij die spreekt over de gedevitaliseerde ziel + mandala + meditatie zijn geen Asura’s…Jnana Yoga : Tegen de tijd dat de Kundalini ontwaakt is, is gehechtheid & discrimineren van de geest al besmet met de zaden van begoocheling. Mara (Ruimte-Tijd) als een Yogische aanval: Mara of ruimte-tijd is het resultaat van karmische effecten van onze gedachten van liefde, leidt tot voortdurende visie van leeftijd, die meer conceptueel denken motiveert, waargenomen behoeften, lust, hebzucht, woede, verwarring; deze gapende plaza verergerd door de uitgifte van commentaar door de & Lezers. Gokul: Vedische Yogi kan de Kundalini controleren…Gokul Leraar : Aangezien de Kundalini een verdwaalde demon in de hersenen is, controleert de Kundalini gewoonlijk de meester van de meditatie door zijn stimulans aan het bewustzijn, maar Kundala’s die de aandacht willen trekken door commando’s te doen, wat bijgevolg een negatieve invloed heeft op de Yogi en hun omgeving zijn mentaal en fysiek sterk;

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.