Piano leren spelen

Pianoles Houten

De vraag is dus niet wat je kunt doen om piano te leren spelen, maar hoe lang gaat het duren? Pak je de piano met de juiste instelling op?

Te veel mensen die beginnen met spelen verwachten dat ze meteen goed zijn. Ze hebben misschien visioenen van het spelen van —– Poppins of andere kinderliedjes—– op de piano en het creëren van een jazz band. visioenen van het zijn in een piano winkel en het vinden van een gebruikte Beethoven omdat hun ouders hebben een en dat is alles wat ze nodig hebben. Nou, dat is niet realistisch en een deel van het probleem is dat veel pianostudenten een verkeerd beeld van zichzelf hebben.

Eerst moet je beslissen of je lessen wilt nemen en wilt leren spelen of dat je de meer natuurlijke weg wilt nemen van TV kijken en spelletjes spelen. Heb je een favoriete TV show of heb je favoriete films? Wat zou je favoriete plek zijn in je huis? Dit is een goede indicatie dat je serieus werk maakt van het leren spelen.

Een wekelijkse oefentijd maken en een bepaalde tijd aan je piano-oefening wijden zal je meer motivatie geven dan wanneer je jezelf zou moeten dwingen om op bepaalde tijden te oefenen. Creëer je eigen kleine ruimte in je huis om piano te leren spelen. Het volgende probleem is dat je weinig tijd moet vinden om te oefenen, bepaal ook hoeveel tijd je aan oefenen moet besteden. Bijvoorbeeld, een uur of zo elke dag is een goed moment om te oefenen, maar als je maar een uur per dag kunt reserveren om te oefenen dan is dat waarschijnlijk geen goed idee.

Maak een kleine foto van wat je wilt bereiken en waarom je lessen neemt of maak een kleine checklist met dingen die je kunt afvinken zodat je je geïnspireerd voelt aan het eind van elke oefensessie. Het idee is om het niet zo overweldigend te maken dat het onmogelijk is om gefocust te blijven. Maak kleine doelen voor jezelf, zoals het leren van een of twee meer drieklanken voordat je ’s avonds naar bed gaat, het leren van een of twee nieuwe akkoorden, of het leren van een of twee nieuwe liedjes. Deze kleine doelen zullen je piano-oefeningen een vliegende start geven en je dichter bij je doelen brengen.

De eigenlijke praktijk. Het is waar dat veel mensen denken dat piano-oefenen alleen om de muziek gaat en hoe je je eigen geluiden op de piano kunt maken. Muziek maken is echter niet de enige motivatie en het enige voordeel dat het leren pianospelen oplevert. Er zijn vele andere neveneffecten die vaak over het hoofd worden gezien door pianospelers. Zo is bijvoorbeeld stressvermindering een van de voordelen van het leren pianospelen. Stressvermindering is een van de meest voor de hand liggende effecten van pianospelen. Het is algemeen bekend dat ontspannen en kalm zijn kan helpen om de effecten van stress te verlichten. Je zult verbaasd zijn over de hoeveelheid stress die kan worden weggenomen door een staat van ontspanning te vinden. Zoek een rustige plek waar je naartoe kunt gaan die niet al je visuele energie opslokt. Zet je telefoon uit, sluit alle deuren en ramen en zoek een rustige plek waar je naartoe kunt gaan en die je rust niet zal verstoren. Zorg ervoor dat er niemand in de buurt is die je piano zou willen horen spelen. Als je met iemand moet praten, zorg er dan voor dat je dat in stilte doet.

Als je op zoek bent naar manieren om stress weg te houden, zijn er veel dingen die je kunt doen. Allereerst moet je beseffen dat iedereen wel eens stress heeft. We zijn allemaal in winkels geweest, hebben staande ovaties gekregen, de lichten gezien en zin gekregen om te huilen. Het is een feit dat stress onvermijdelijk is. Het is een deel van het leven en niemand hoeft je dat te vertellen. Zorg ervoor dat je weet hoe je jezelf kunt kalmeren, in plaats van jezelf af te leiden.Het veranderen van je omgeving is ook een geweldige manier om jezelf te kalmeren. Doe wat aan lichaamsbeweging (sportschool, gewichten, tuin, etc.) en rek je uit. Je stemming kan helemaal opleven als je de natuur in gaat, een ochtendwandeling maakt, of met een bewegingsroutine begint. U zult zien dat uw energieniveau anders zal zijn, en dat is positief voor u.

Zoals u kunt zien, zijn er manieren waarop u kunt stress te verlichten terwijl het hebben van een geweldige tijd met muziek. Houd het momentum gaande door het vinden van gelukkige, gezonde manieren om je doelen te bereiken. Piano leren spelen, in vorm komen, een nieuwe baan krijgen, of een huishoudster krijgen. Er zijn manieren waarop je plezier kunt hebben en toch gezond bezig kunt zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.