Hoe word je een rockgitarist?

Ten eerste moet je beginnen met het bandreglement. Neem alle beslissingen voor de band, van wanneer ze samenkomen, waar ze hun oefeningen houden en waar ze hun prijzen houden. Prik zeker een datum voor het prijsdiner, maar zorg ervoor dat alle beslissingen ruim op voorhand worden genomen, zodat iedereen de tijd heeft om zich voor te bereiden.

Een band worden heeft alles te maken met broers en zussen, en met een grote verscheidenheid aan muzikale talenten. Je moet netwerken tussen alle soorten muzikanten om degenen die je kan aansluiten met uw man op de bas te vinden, of de drummer, of krijg je een toetsenist om u te helpen uw eerste betalende optreden te beginnen. Zelfs als je niet kunt vinden een band om mee te doen, zijn er vele plaatsen om je muziek gehoord te krijgen. Het internet is een geweldig instrument om muzikanten te vinden.

Het beste is om met een groep muzikanten samen te komen en een kleine jamsessie te houden. Mensen willen bijna altijd in een band spelen en het eerste wat je moet doen is ze ervan overtuigen dat jij de juiste man voor de job bent. Er zijn echter veel meer dingen te doen dan alleen een versterker aansluiten en spelen, zoals ervoor zorgen dat je fatsoenlijk materiaal hebt en dat je weet hoe je een gitaar moet stemmen.

Een ander ding dat je moet doen is je sporen uitwissen. Dat klinkt misschien overdreven voor de hand liggend, maar je moet van tevoren leren hoe je een liedje schrijft en speelt. Misschien ben je nog bevriend met de mensen in de band en kun je ze van tevoren leren of vertellen wat ze moeten spelen, maar als ze om een brief moeten vragen van een verre contactpersoon, hebben ze niet veel tijd om over de leercurve heen te komen.

Neem een aantal van de maten in onze Quick Standing Rock Blues PDF voor Gitaar, Bas en Drums. Dit zijn de oefeningen waarmee ik dagelijks aan de slag ga om een nieuwe en verfrissende kijk op de rockbasics te krijgen.

Er komt natuurlijk veel meer kijken bij het beginnen van een rockband dan alleen maar metronomen en songvormen. Natuurlijk wil je een standaard set open akkoorden leren, en ik ga ervan uit dat je al een beetje geleerd hebt op je instrument. Als je geen stemapparaat hebt, geen paniek! Het stemmen van een gitaar houdt in dat je de toonhoogte van elke snaar aanpast, zodat hij overeenkomt met de andere snaren in de gitaar. Je kunt een stemapparaat vinden dat je voor je eigen instrumenten kunt gebruiken, of je kunt een chromatisch stemapparaat kopen.

Als je een drummer hebt, moet hij of zij het tempo erin kunnen houden. Een drummer wordt niet verondersteld botsautootjes te spelen, dus is het belangrijk dat je een manier vindt om met elkaar te kunnen communiceren zonder dat hij of zij moet terugpraten of zich moet aanpassen aan het tempo van een niet aflatende rocktactiek.

Natuurlijk moet je ook de pulls, fills en introducties en andere delen van de muziek voor je rekening nemen – maar dat spreekt vanzelf. Als je samenwerkt, kun je echt de ontwikkeling van een geweldige rockgroep versnellen of een geweldige drummer krijgen die misschien een aantal jaren nodig heeft om te vervangen.

Een ding om te onthouden is dat jullie allemaal op zoek zijn naar een pauze van het spelen van dezelfde oude nummers. Houd de stijlen en technieken gaande, maar verander het genoeg dat je de band een beetje flexibiliteit kunt geven. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen en te experimenteren. Je zou jezelf wel eens kunnen verrassen en veel nieuwe geluiden toevoegen aan het geluid van je groep.

Een rockgitarist zijn vergt toewijding, hard werken, en inzicht in de geluiden die je probeert te creĆ«ren. Het loont echter de moeite wanneer je het publiek ziet anticiperen op je bekende hit – of dat speciale nummer waar je al maanden op wacht om te spelen!

Lees meer:
Coverband Zeeland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.