Hoe kies je de juiste bloemist

Workshop bloemen

Sommige hebben kranten met informatie over deze workshops, of hebben vaste tijden voor elke lezing. U kunt ook de stad in gaan en een bepaalde bloemist vragen u instructies te geven over het schikken van bloemen. Als u tenslotte wilt zien hoe votiefkaarsen met bloemen worden gemaakt, kunt u een kaarsenmakerij-laboratorium bijwonen.

Universiteit van Hoorn Een studie naar de bloementeelt

De studenten kunnen een belangrijke bron van advies – de bloemen in de universitaire tuinen – gebruiken als basis voor een natuurlijke en praktische kennis van bloemen. De studenten hebben een goede kans om te ontdekken hoe planten werken en zich aanpassen aan hun omgeving. Wanneer het tijd is om de bloemen in een muur of vaas te zetten of een stuk raamdecoratie te maken, kunnen de studenten van de afdeling Toegepaste tuinbouw geschikte planten aanbevelen. Deze studenten helpen niet alleen de bloemisten, maar ook de studenten landbouwkunde, economie, vrijetijdseconomie, bosbouw enz. Het is belangrijk en zeldzaam dat universiteiten belangstelling hebben voor het onderzoek van hun studenten en dat de betrokken faculteitsleden echt denken dat de studenten iets nuttigs uit hun onderzoek zullen ontdekken. Dat is niet het geval bij de Universiteit van Hoorn.

Vermeerderen van varen of bramen: keuken wieden

In het voorjaar en de zomer groeien twee soorten bramen en varens op grote schaal: de varen en de braamstruik. De braamstruik is houtachtig en zeer pijnlijk om te hanteren, terwijl de varen naaldachtig is en alleen groeit op vochtige plaatsen zoals voorwerpen in een tuin. De braamstruik groeit op de grond als een gras en de varen groeit in onderwaterranken. Hout werkt beter dan plastic omdat weinig hout dient als tussenwanden die de planten goed beschermen, maar bij hardwerkende planten wordt vaak veel plastic gebruikt. Dit is in de keuken niet echt een probleem zolang men maar stabiele potten heeft die met zoveel mogelijk koel water gevuld zijn. U vindt veel informatie over waar en hoe u keukenbomen kunt gebruiken in de gids voor de tuinen van Brunei Darussalam . Andere soorten planten die veel mensen als kamerplanten gebruiken zijn onder meer geurende lavendel, zes gewone crèmes in verschillende kleuren, citroen, orchidee, jasmijnbloemen, perzik, en kornoelje. Er zijn ook sedums en geheimen.

De zeep koken tot het vloeibare reinigingsmiddel

Biologische plantaardige zeep wordt gemaakt door met water verzadigde oliën en plantaardig materiaal te koken in ongeparfumeerd water. Op deze manier wordt plantaardig vet en zelfs de ongeparfumeerde olie verwijderd uit plantaardig materiaal, waardoor sommigen een smeermiddel kunnen vormen, wat de zeep helpt om grondig door te dringen in de andere stoffen. Veel mensen kopen biologische plantaardige zeep omdat ze zich zorgen maken over de chemicaliën die ze bevatten, maar de belangrijkste reden om ze te kopen zijn de extra voordelen die verbonden zijn met het ontbreken van chemicaliën.

Lees meer:
Bruidsboeketten in Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.