Hoe gebruik je muziek om een goede indruk te maken

Circus Utrecht

Leuke en prachtige plaatsen om circus op te voeren is het soort van een avond op een gerichte locatie, slechts open voor een korte tijd. De plaats zal opzettelijk klein zijn om de sensatie van de voorstelling te verhogen. Maar dezelfde sensatie wordt ook geproduceerd wanneer je muziek gebruikt om de voorstelling te maken.

Soms gebruiken acts meer dan één muziekstuk. Men zal ook een muziekstuk of een op zichzelf staand muziekstuk opnemen. Zij voeren een show op en zonder muziek is er geen catharsis mogelijk. Van het Stuart Sutcliffe Orchestra tot de meidengroep Paranoid, muzikale nummers worden gebruikt om het publiek in vervoering te brengen. Hier zijn enkele voorbeelden van muzikaal circus. In de volgende paragrafen vindt u enkele categoriseringen.

muzikaal nummer gezongen

In het algemeen kan een muzieknummer dat in een concertzaal wordt gezongen een publiek van bijna elke omvang trekken, omdat de stijl in wezen dezelfde is als die van de onbebouwde sfeer. De bonus is dat een groter publiek gemakkelijk van tevoren kan worden gelokaliseerd. Kleinere mensenmassa’s kunnen op de volgende manieren worden samengesteld.

Ongebouwde sfeer- Er zijn gelegenheden waarbij het praktisch onmogelijk is om een publiek op te bouwen; bijvoorbeeld een openluchtconcert, of een concert in een natuurreservaat. In deze gevallen vindt u ruime mogelijkheden voor gratis promotie.

Muzikaal circus- Voorbeelden van muzikaal circus zijn voorstellingen binnen historische gebouwen, zoals theaters, auditoria of kerken, of in een spectaculaire openluchtomgeving, zoals een sportarena. Deze concerten worden uitgevoerd in een poging om een zo groot mogelijk publiek aan te trekken.

Hoe zet je een muzikaal circus in elkaar?

Een circus kan beginnen met een geschikt thema, zoals een vertolking van “Happy Birthday” of de mars “The Stars and Stripes Forever”, waarna het kan worden aangepast aan de gelegenheid en de vereisten van het specifieke optreden. Als u eenmaal het thema hebt gekozen en uw band en crew hebt verzameld, is de volgende stap het afronden van uw plannen.

Als je eenmaal een ingangsstrategie hebt bepaald, moet je je slagwerk en drums selecteren. Je zult je drums (één per pedaal) willen koppelen aan een bas op elektrische basgitaren (bespeeld door de bassist, één per keer). Zo kun je gemakkelijk het volume van elke set regelen. Houd in gedachten dat op elektrische basgitaren het geluid wordt versterkt door de versterker, dus je wilt geen volumekwestie die een afleiding wordt voor de drummer.

Het opstarten van uw geluid is van cruciaal belang en u zult uw krachtbronnen erin willen opnemen. In de meeste gevallen zul je twee eindversterkers mee moeten nemen en ze allebei moeten monitoren. De versterkers moeten zo zijn dat ze ongeveer evenveel output geven als de drums. Als je buiten optreedt, moet je de nodige spanningsisolatoren meebrengen en er ook voor zorgen dat ze goed gemonteerd zijn zodat ze geen spanningen veroorzaken die problematisch kunnen zijn voor de buren.

Nu u uw stroombronnen hebt ingesteld, is uw volgende stap het afstemmen van uw gewenste geluid op uw verlichtingseffecten. U zult willen experimenteren met uw verlichting tuig om de perfecte look en stijl voor uw show te bereiken. U zult uw bedrading en plaatsing ten opzichte van elkaar in evenwicht willen brengen, evenals de artiesten die u wilt aantrekken en entertainen.

Geïnteresseerd in:
Celloles
Cello leren spelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.