Bierbrouwen 101

Zelf bier brouwen

Oke, dus je hebt de beslissing genomen om te leren hoe je je eigen bier te brouwen en je bent in de wolken van vreugde. Dus hier is de bierbrouwen 101 die u zal helpen de basis te krijgen pat en start het brouwen van uw eigen bier.

brouwen 101

Alvorens een bier te brouwen moet je de verschillende vloeistoffen in het brouwproces uitleggen. Weten wat deze verschillende vloeistoffen met je bier zullen doen is van groot belang om ervoor te zorgen dat je het bier krijgt dat je wilt drinken.

Water: Het bier kookt veel meer water (letterlijk) om de alcohol te onttrekken dan dat het water kookt (wat een belemmering is). Hoe meer water er overblijft van de alcohol, hoe meer koolzuurgas en wat andere elektronen. Deze reacties zullen een zo schoon mogelijk smakend bier opleveren. Houd er echter rekening mee dat hoe meer het bier koolzuur bevat, hoe minder bruis het zal geven. Evenzo, hoe langer je het bier laat gisten, hoe meer bruisen het zal hebben. Proef je bier altijd en neem er nota van hoe het is vlak voor je het uitschenkt.

Alcohol: Een van de beste manieren om van je bier te genieten is het te drinken met voedsel. Door er voedsel aan toe te voegen, verandert niet alleen de smaak, maar ook de algemene eigenschappen van het bier. Uitgegist bier heeft minder koolzuur en is ook minder alcoholisch dan vers gebrouwen bier. De smaak van bier is echter nog steeds vrij sterk. Het is dus zeer belangrijk enige kennis te hebben over het brouwproces om het beste uit uw bierconsumptie te halen.

Not My Kind of Beer: Als je een bierbrouwfeestje geeft, is het zeker jouw beurt om het persoonlijke bier van de gasten te brouwen. brewkitchen.com heeft een grote selectie van thuis- en industriƫle bierbrouwkits en benodigdheden die je nodig hebt om je thuisbrouwdroom waar te maken. Vanuit het oogpunt van de thuisbrouwer zijn er verschillende goede keuzes op de markt. Als je op zoek bent naar iets compacters dan een aan de muur gemonteerd systeem, hebben ze ook een boogvormige overkapping die perfect zou zijn voor bierfeestjes in de achtertuin.

Voor meer deskundige hulp bij het kiezen van het juiste systeem voor uw behoeften bezoekt u een van de vele websites van bierwinkels die on line zijn. Een snelle zoektocht op het internet zal u het aantal systemen laten zien dat door een aantal toonaangevende fabrikanten wordt aangeboden.

De meeste van deze systemen zullen een aangepast profiel bieden voor uw bierbereiding en zullen vele voordelen bieden die normaal met volledige systemen worden geassocieerd. Een selectie van kit-opties is ook beschikbaar via postorder. kits bieden meestal kits met onderdelen, waarvan er een aantal beschikbaar zijn, afhankelijk van het aantal flessen dat u wenst te produceren.

Bij de aankoop van flessenbier komt heel wat zoekwerk kijken en soms werkt u het best met een ervaren leverancier die pakketten op maat kan adviseren die aan uw behoeften en budget beantwoorden.

De meeste leveranciers zullen proefmonsters verstrekken van de producten die zij verhandelen en nagaan of de thuisbrouwer geschikt is voor het brouwen van het bier.

Lees meer:
Zelf wijn maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.